En tuffare etapp till en underbar plats

Vi har nått vår del-destination, Selva Val Gardena, efter en riktigt jobbig dagsetapp från Nürnberg. Jag var lite orolig eftersom Adam varit dålig på natten och sovit dåligt. Den oron behövde jag inte ha. Barnen är fantastiska och jag är så stolt över dem. 

Det var denna delsträcka jag har sett fram emot mest. Sitta och titta ut genom fönstret och se hur tåget slingrar sig genom Alperna. Det finns några olika vägar att åka, men för att inte bara åka tåg så valde jag Brennerpasset som är kortare än om vi åkt över till exempel Schweiz. Det visade sig bli tre och en halv timma med fantastiska vyer, men också lika lång tid på ett överfyllt tåg där luftkonditioneringen var trasig och fönstren inte gick att öppna. Lovely. Inte blev det bättre när toalettodören började sprida sig i vagnen när någon missat toan och att stänga dörren…

Men vi kom fram och barnen var riktiga hjältar som knappt gnällde fast svetten rann på oss alla. Mycket vatten och matsäck så var det inga problem. Vi har fått ta med oss matsäck från frukosten både på hotellet i Hamburg och Nürnberg. Det är verkligen service tycker jag. Har man inte packat matsäck så finns mycket bra att köpa på tyska tågstationer: fina smörgåsar, kallskuret, frukt och fika. Dessutom har jag preppat med nötter och torkad frukt i ryggsäcken om det är långt mellan måltiderna. Speciellt Iris fungerar dåligt när blodsockret sjunker för lågt.

Snabbt byte i Brixen till lokalbuss och en timma senare var vi framme i en mysig, italiensk bergsby. Vi firar med glass och Hugo, ett alternativ till Aperol med fläder som bas. Mmm…Och ja, hotellpoolen är invigd, gånger tre, och vi har inte varit här mer än 18 timmar än. Nu väntar en lätt vandring uppe på en av platåerna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *