I Nürnberg blir någon sjuk

Vi har sett Pepparkornens högkvarter. Det viktigaste på resan för Iris. ”Jag tror det är falsk marknadsföring, det ligger ju är ju ett café där.” Stämmer, allt är oftast bättre på film…Ett snabbt foto och sen vidare på en låååång tågresa ner till Nürnberg.

Snabbtåg och en hel kupé för oss själva. ”Typ lyxtåg” tyckte Adam. Jag kan bara hålla med. Gott om utrymme, servering från bistron direkt vid våra platser, härlig luftkonditionering (som jag tog för given, mer om det i morgon) och lugnt och skönt. Även denna tågresa började med att vi frågan om vi verkligen var på rätt platser. ”Jajemän, dessa har vi bokat.” ”Nej det är omöjligt” svarade det äldre paret, med så stora väskor att vi inte ens kom in i kupén. Visade ju sig att de gått på fel vagn och fick släpa iväg på sitt bagage och vi blev kvar helt själva.

 Efter drygt fem timmar var vi framme i Nürnberg. Några minuter bort checkade vi in på ett billigt och bra hotell från vårt perspektiv. Det vill säga att det finns pool…Det bästa vi har med oss är sparkcyklarna. Barnen glider fram över gatorna och jag promenerar efter. Aldrig någon som gnäller över trötta ben och ryggsäckarna verkar inte heller känns inte så tunga.Adam har önskat att få äta ”Spagettieis” i Tyskland. Vi löste det på en glassbar i Altstadt, en kort promenad från vårt hotell. Det var nog ett misstag, för i natt blev han dålig. Tur i oturen så piggnade han till under morgontimmarna och ville fortsätta resan. Dagens tågetapp är den jag ser mest fram emot. Åka tåg över alperna är ju lite av en dröm och jag ser fram emot de vackra vyerna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *