Hamburgare i Hamburg

Efter lite hemlängtan och ängslan för hur det verkligen skulle fungera att bära ryggsäck, åka tåg och hitta hotell hos en av de yngre, så valde vi en kort första etapp och hotell med pool. Första tåget i Kiel var överfullt, så vi väntade en timma till nästa tåg. Att vänta på stora tågstationer upptäckte barnen att det kan kännas läskigt. Absolut inte farligt, men det gav oss chans att prata om utsatta människor, varför vissa dricker öl redan på förmiddagen och att man faktiskt måste ha koll på sina saker. Från den delen på skalan så tog vi vårt pick och pack och satte oss i 1:a klass till andra delen av skalan. Där tyckte en äldre affärsman inte att vi hörde hemma. Jag fick plocka upp våra biljetter och visa att ”jo, vi har faktiskt kommit rätt”. Lite ”ursäkta” och ”spännande med tågsemester” så var vi accepterade. 

Drömhotell i Hamburg och fick vi checka in tidig, skyndade ner till poolen. Japp, det var vi och par som tänkt sig lite lugn och relax. Så stolt jag var när barnen faktiskt läste av stämningen, höll sig i ena delen av poolen och hade kul utan att skvätta. Kan det vara så att de börjar bli stora?Allt det tog vi igen i morse när vi helt själva i poolen…

Jag hade lovat två saker i Hamburg: att äta hamburgare och att kolla in huset i Pepparkornen. Ingen vuxen vet vad det är, men barnen har koll. Det är ett barnprogram som utspelar sig i Hamburg. Är man 6-10 år så rekommenderar vi det verkligen. Finns på SVT-play och handlar om fem barn som löser spännande mysterier. Det hann vi inte igår, men vi hann med hamburgare. Ett koncept som passade barnen perfekt var Burgerlich. Goda burgare, digital beställning och cool miljö. 

Att sen avsluta uppe på hotellets skybar med ett glas och två glass gjorde ju inte heller ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *